Soğuk havanın sebep olduğu cilt problemleriyle nasıl başa çıkarız?

Cildimiz kış aylarındaki sert havalardan oldukça etkileniyor. Dışarda soğuk, içerde sıcak havaya maruz kalan ve nemini kaybeden cildin gösterdiği tepkiler, hem sağlık hem de görsel açıdan bizleri rahatsız edebiliyor. Peki bu sorunları nasıl çözebiliriz?

Kızarıklık

Kışın soğuk hava ve ani ısı değişimleri kılcal damar çatlamalarına dolayısıyla bölgesel kızarıklıklara sebep olabiliyor. Kılcal damar çatlamalarının kozmetik ürünlerle geçebilen bir tedavisi olmasa da, basit kızarıklık sorunlarını kızarıklık geçirici ürünlerle çözebilirsiniz.

Kaşıntı ve pullanma

Kuru cildin en önemli belirtisi kaşıntıdır. Cilt sorunları içinde en sık karşılaşılan problemlerden biri olan cilt kuruluğu, özellikle kış aylarında artıyor. Çünkü soğuk hava, cildin nemini azaltan en önemli faktör. Kuruluk, pullanma ve kaşıntıyı beraberinde getiriyor. Yaşadığımız ortamların nem oranını artırmak, bol su tüketmek ve biotin, çinko, folik asit, omega-3 yağ asitlerinden zengin beslenmek bu sorunla baş etmede büyük önem taşıyor.

Akne problemi

Soğukta kuruyan cildimiz iltihaba daha yatkındır. Kış aylarında akne probleminden uzak durmak istiyorsanız kuruyan cildinizi nemlendirmelisiniz. Cildiniz daha hassas olduğu için ağır akne giderici ürünler yerine asit oranları düşürülmüş ürünler tercih etmeniz daha faydalı olacaktır.

Çatlamış dudaklar

Soğuk ve sıcak havayla art arda temas eden dudaklarımız kış aylarında normal zamandan çok daha fazla çatlar. Dudaklarınızdaki ölü dokuyu koparmanız dudaklarınızın daha da yara olmasına neden olur. Düzenli dudak peelingi yaparak, sonrasında ise dudak bakım kremleri ile dudaklarınızı onarabilirsiniz.

Sedef hastalığı

Stres ve güneşin azalması sedef hastalığını tetikleyebiliyor. Cildi nemlendirmek ve doktorunuzun kontrolü altında olmak dengeli beslenmekle hastalığınızı kontrol altında tutabilirsiniz.

 

Cilt problemlerinde doğru yastık ve kılıf kullanımının önemi

Günde en az 8 saatimizi geçirdiğimiz uyku esnasında, cildimizin nefes alması ve sağlıklı kumaşlarla temas etmesi cilt problemleriyle savaşta en büyük yardımcımız. Bunun için doğru yastık ve sağlıklı yastık kılıfı kullanımı önem taşıyor. Patentli bir teknoloji olan SKIN+ yaşlanmanın neden olduğu cilt hücresi hasarlarını önleyip, bunları onarıyor. Beauty Pillow gece boyu bakımınızı üstlenerek, cilt hücrelerinizin gençleşmesini tetikliyor. Bununla birlikte cildin nem seviyesi, yumuşaklığı ve pürüzsüzlüğünü sağlamasına yardımcı oluyor.  


You may also like

Tümünü Gör
Example blog post
Example blog post
Example blog post